Sabina Zomerdijk-Otten

Cafetaria Jansen komt per april in andere handen 

Algemeen

Marcel en Karin Brassers hebben een belangrijk hoofdstuk in hun leven afgesloten. Maar liefst 33 jaar waren ze eigenaar van Cafetaria Jansen op het Markeresplein in IJsselmuiden. Per 1 april word de zaak overgenomen door Snackpoint Jansen uit Kampen. Wel gaat Marcel gewoon verder met de onderneming Marcel Goud in de kiosk aan de Dorpsweg in IJsselmuiden. 

Met name voor Karin Brassers zal het straks even wennen zijn. “Mijn opa Jansen had de eerste patatzaak in Kampen. Ik ben tussen de patat opgegroeid en heb veertig jaar gewerkt in de patat. Eerst bij mijn ouders in Kampen. Toen in onze eigen zaak”, aldus Karin. Na al die jaren vind zij het echter genoeg geweest. Het is tijd voor wat anders en ze gaat met pensioen. 

De zaak blijft ‘gelukkig’ wel in de familie. “Mijn broer Ino, zijn vrouw Ineke en de kinderen nemen het over”, vertelt Karin. Bij haar leven dubbele gevoelens. “Het was een moeilijke beslissing. Nu helemaal met de coronacrisis. Je wilt het leuk afsluiten, maar dat is nu niet mogelijk. We willen alle klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze in al die jaren in ons hebben gesteld.” 

Afbeelding