Frans Habekotté

Volkstuinenvereniging Roggebot tevreden

Algemeen

KAMPEN - Een van de partijen die fysiek geraakt wordt door het project N307 Roggebot–Kampen, is het naastgelegen Volkstuinencomplex Roggebot. Voor de aanleg van het nieuwe wegtracé en de brug is een strook van het tuinencomplex nodig.

Vanuit het project bezien is het een klein strookje grond, voor de tuinders een grote ingreep op hun stukje tuin. In goede samenwerking met het bestuur van de Volkstuinenvereniging en grondeigenaar Staatsbosbeheer is gezocht naar een passende oplossing waarbij de volkstuinen binnen de huidige perceelsgrenzen worden heringericht.

Maatregelen voor deze herinrichting, zoals onder andere het verplaatsen van circa 100 fruitbomen en de reconstructie van een aantal tuinhuisjes, komen voor rekening van het project. Dit alles moest zo snel mogelijk gebeuren voordat de winter voorbij is en de sapstromen van de fruitbomen op gang komen. In de afgelopen maand hebben de tuinders gewerkt aan de herinrichting van het tuinencomplex. De strook grond ligt in ieder geval vrij voor de realisatie van project N307 Roggebot–Kampen.

Betrokken partijen kijken terug op een goede samenwerking en de tuinders van Volkstuinenvereniging Roggebot kunnen dit voorjaar weer met een gerust hart naar hun tuin.

Afbeelding
Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 18 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 20 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21