Afbeelding

Column Ondernemen in Kampen: “Stil, mijn ziel wees stil…”

· leestijd 2 minuten Algemeen

Het moment dat ik deze column schrijf is het in de vroege ochtend van Goede Vrijdag! De ochtend nadat donderdagavond The Passion op tv was. Een bijzondere maar prachtige editie.

Een ondernemer postte donderdagavond de dit bericht: “Wat hebben we dit verhaal van Hoop hard nodig vandaag de dag. Prachtig dat dit prime time op tv is! #tp20 #The Passion”. Als jij/u deze column leest, zijn de Paasdagen alweer voorbij. We leven nu eigenlijk al weken in een “nieuwe” realiteit van bijna gehele lock-down, thuisblijven, 1,5 meter afstand van elkaar, geen bezoeken meer aan elkaar, communiceren via online mogelijkheden of via ludieke vormen van contact op gepaste afstand. Wie had dat ooit gedacht dat de wereld echt tot stilstand gezet zou worden. Veel leed is er in de samenleving, zowel zichtbaar als ook onzichtbaar leed. Afgelopen week in de Brug vijfenhalve pagina Familieberichten met vele namen van mensen die ik persoonlijk ken of hun familie en vrienden ken. Overlijdensberichten van dierbaren waar het niet mogelijk is/was om op gebruikelijke wijze afscheid te kunnen nemen en Families te (onder)steunen. Bizarre tijden. Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar al die families die getroffen zijn door dierbaren die hun de afgelopen weken ontvallen zijn. Diep respect heb ik ook voor al die mensen die aan de diverse frontlinies staan om waar dan ook mensen te verzorgen, bij te staan, scholing te geven, een luisterend oor te bieden, enz. enz. Wat een enorme saamhorigheid word er opeens aan de dag gelegd. Wat een creativiteit komt er opeens naar boven ook bij velen, maar in het bijzonder ook bij Ondernemers. Diverse Kamper ondernemers hebben de handen ineen geslagen om hun bestaande en potentiële klanten alles wat zij nodig hebben aan huis te brengen. Er zijn ook veel ondernemers die hun winkels open hebben met de strenge RIVM voorzorgsmaatregelen volgend. Er zijn ook veel ondernemers die deze tijd gebruiken voor verbouw en opknap werkzaamheden om hun klanten straks weer fris en fruitig veelal in een “nieuwe look & feel” omgeving te ontvangen. Dat kenmerkt de echte ondernemer(s), zeker in Kampen en omstreken, ook wel om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar de handen uit de mouwen te steken en waar mogelijk aan de slag gaan. Kampen is bij uitstek een stad die alles in zich heeft, wij kunnen prima in al onze eigen behoeften voorzien als het over de hoognodige dingen gaat die we nodig hebben. Met Zwolle in onze achtertuin met het Isala Ziekenhuis in opperste staat van paraatheid. Wat wij zelf voor ondernemers kunnen doen in deze bizarre tijden, is in ieder geval onze locale ondernemers steunen door bij hun onze producten in te kopen! #KoopOnzeOogst #SupportYourLocalsNL Zie ook om naar uw naasten, buren, vrienden en iedereen die uw aandacht nodig heeft. #SamenSterk ook in deze tijden. Ik wens u/jullie allemaal heel veel sterkte en bovenal een goede gezondheid toe in deze bijzondere tijden. Hopelijk tot spoedig ziens weer onder “normalere” omstandigheden.

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl