Tennekes

Ruim twee ton voor cultuur en natuur in Overijssel

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft  in de eerste vergaderronde van dit jaar meer dan 200.000 euro toegekend voor de ondersteuning van 95 projecten en investeringen op het gebied van cultuur en natuur in Overijssel.

Enkele opvallende projecten:

De Kaartenkar

Stichting De Kaartenkar uit Kampen kan rekenen op een bijdrage van 4.000 euro. Bij de mobiele ‘Kaartenkar’ kan iedereen een stadsgedichtkaart met postzegel kopen, beschrijven en meteen in de postbus doen. Het is een in het oog springende kar. Doel is poëzie, stadsgedichten en taal dichter bij de mensen te brengen.

Carillon-estafette 75 jaar bevrijding

De Nederlandse Klokkenspel Vereniging ontvangt 1.500 euro voor de eerste beiaard-estafette in Nederland in het kader van 75-jaar bevrijding. De estafette is gestart in Maastricht exact 75 jaar na de bevrijding van de eerste grote Nederlandse stad die werd bevrijd. De bevrijding van Overijssel vond plaats in april 1945. Overijssel telt bijna 20 carillons, die nog bespeeld worden. De estafette in Overijssel zal plaats vinden in de hele maand april 2020. Alle beiaardiers spelen een programma met muziek met het thema vrijheid. Een programma dat past in de lokale cultuur.

Leerlijn Groene Schoolpleinen

Verder is er voor dit jaar 25.000 euro gereserveerd voor het educatief gebruik van het Groene Schoolplein, een programma dat uitgevoerd wordt door Natuur & Milieu Overijssel in samenwerking met de Provincie Overijssel. Met deze bijdrage kunnen 25 Overijsselse scholen kosteloos gebruik maken van een educatieve workshop en materialen.

Coronacrisis

De coronacrisis treft een groot aantal initiatiefnemers in de cultuur- en natuursectoren hard. Het Cultuurfonds stelt zich coulant op met betrekking tot projecten die ten gevolge van deze crisis worden uitgesteld, aangepast of geen doorgang meer kunnen vinden.

VoordeKunst

Om kunst en cultuur mogelijk te blijven maken voor nu en in de toekomst biedt VoordeKunst makers en instellingen die de maatregelen rondom COVID-19 financieel merken de mogelijkheid om een actiecampagne te starten. Deze actiecampagne kan ingezet worden om tijdelijk extra inkomsten te genereren. Voor meer informatie: www.voordekunst.nl/blog/voordekunst-biedt-nu-actiecampagnes-aan

Afbeelding