Afbeelding

Drie kanshebbers voor 11e Groene lintje

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - GroenLinks Kampen reikt in juni het elfde Groene lintje uit: een onderscheiding voor mensen en organisaties die zich op en opvallende manier inzetten voor natuur, milieu en duurzaamheid in de gemeente Kampen.

Ook dit jaar staat Het Groene Lintje in het teken van Wereld Milieu Dag. Op deze dag is er extra aandacht voor alles wat mensen en bedrijven doen om de aarde te beschermen tegen vervuiling en uitputting.

Raadslid Renée Bouwman: "Het lintje willen we in dit door corona getekende jaar uitreiken aan iemand die in de afgelopen maanden op een milieuvriendelijke manier nieuwe kansen maakte voor lokale handel. Veel producten worden onnodig ver door ons land en zelfs door de wereld vervoerd. Waarom koop je een boek via internet als je het in een gezond ommetje bij de boekhandel op de plank kunt vinden? Waarom komen producten die hier gemaakt worden met een vervuilende omweg naar een Kamper winkel of klant? Ook bij winkels en horeca zagen we mooie initiatieven. Als de klant niet kan komen, dan gaan we toch zelf naar de klant! En dankzij alle extra uren thuis ging er veel door onze handen: wat willen we houden, wat verdient ergens anders een tweede leven?”"GroenLinks reikt het elfde groene lintje uit aan diegene die ons bewuster heeft gemaakt van wat er lokaal allemaal kan en ons stimuleert om dat te waarderen. Niet omdat iets pas deugt als het uit Kampen komt, maar omdat het helpt om onze omgeving levendig, schoon en gezond te houden", aldus de fractie.Er zijn drie initiatieven genomineerd. Esmeralda Folkers van Dolly’s diner, die half juni de deuren opent van haar veganistische restaurant en Kampen producten wil laten proeven die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Julius Media die Kampen laat zien met humor, ernst en beelden en daarmee Kampenaren verleidt bij lokale ondernemers te winkelen. Lalaloes die met taartjes, lunches en soepen door de hele gemeente fietst nu haar kleine eethuisje in de Broederstraat noodgedwongen dicht is. GroenLinks zal later deze maand de winnaar kiezen en in het zonnetje zetten. 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.