Afbeelding

VV Kampen komend seizoen niet met eerste elftal in competitie

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - VV Kampen is komend seizoen niet vertegenwoordigd in de vierde klasse. De club heeft onvoldoende spelers en schrijft derhalve geen eerste elftal in voor de competitie.

De afgelopen tijd werd de spoeling steeds dunner. Verschillende spelers stoppen en onlangs werd bekend dat Johnny Mulder, Selim Ben Mansour, Mohammed Abdullah, Mike Piek en Silvan der Meulen de overstap maken naar Noord Veluwe Boys. Daar is de naam van René Dorgelo bijgekomen. Hij gaat voetballen bij Wilsum.

“We gaan geen eerste elftal inschrijven, maar wel een tweede en derde elftal. Ik ben blij dat het derde elftal weer terug is, aldus Diender. Het afgelopen seizoen moest Kampen halverwege de competitie het derde team terugtrekken uit de competitie.

Volgens Diender berust Kampen in het feit dat het geen eerste elftal op de been kan brengen. “En het is ook het lot van een kleine vereniging zonder jeugd. Steeds lukte het ons om een elftal bij elkaar te krijgen, maar nu niet vanwege de coronacrisis. Dat frustreert, maar aan de andere kant is het maar zo. Anders had je misschien volgend seizoen of over een aantal jaren met dit probleem gezeten. Natuurlijk is het jammer dat je straks geen eerste elftal hebt, maar het brengt ook rust. We gaan straks een nieuwe basis neerzetten, dat is ook leuk.”

Diender laat er geen twijfel over bestaan dat Kampen in de toekomst weer terug wil keren in de vierde klasse van het standaardvoetbal. “Wij willen absoluut weer een eerste elftal. Je kunt zeggen dat we de bodem hebben aangeraakt en gaan nadenken hoe we het straks gaan doen.” Het niet inschrijven van een eerste elftal raakt ook Revelino Sabono. Hij staat voor komend seizoen onder contract bij Kampen als hoofdtrainer. “Daar moeten nog gesprekken over worden gevoerd. De vraag is ook wat hij wil”, besluit Diender.