Afbeelding

Demonstratie Kleurrijk Kampen

Algemeen

KAMPEN – Werkgroep Kleurrijk Kampen houdt woensdag 1 juli een demonstratie op het Berghuisplein. De groep wil een vuist maken tegen verdeeldheid in de samenleving en roept op tot verbinding.

“Door een vuist te maken tegen discriminatie en polarisatie willen we verdeeldheid stoppen. Door verschillen samen te overbruggen, door te verbinden, werken we aan een diverse inclusieve samenleving’’, aldus Peter Adema van de werkgroep. “Ook in de gemeente Kampen valt er op dat gebied nog genoeg te doen. Uitsluiting en discriminatie zien we ook in Kampen. ’’ vervolgt Adema. “In Kampen zijn er niet alleen tegenstellingen tussen blank en zwart, maar bijvoorbeeld ook tussen hetero en LHBT+ en zelfs tussen man en vrouw.”

De werkgroep heeft het bestaan ervan vastgesteld uit diverse interviews en eigen waarneming. Het is niet bekend hoeveel hoeveel mensen er zijn geïnterviewd en de interviews zijn niet gepubliceerd.

De demonstratie start om 19.30 uur en duurt een uur. Tijdens de demonstratie zullen enkele sprekers het woord nemen, wordt er verklaring overhandigd aan het gemeentebestuur en wordt er op 1,5 meter afstand van elkaar een web van verbinding gemaakt.