Afbeelding
Eigen foto

Dierenopvangcentrum Edo Hammers gaat dicht

Algemeen

KAMPEN - Dierenopvangcentrum Edo Hammers sluit per 1 augustus de deur. De bouwkundige staat van het pand is dermate slecht geworden dat het welzijn en de veiligheid van dieren en mensen onvoldoende kan worden gewaarborgd.

Renovatie vergt een grote investering. Dit in combinatie met het geringe aantal dieren dat wordt opgevangen in Kampen en het feit dat er in de omgeving voldoende capaciteit beschikbaar is om dieren elders op te vangen, maakt dat de Dierenbescherming heeft besloten dit opvangcentrum met ingang van 1 augustus te sluiten.

De dieren die er nog worden opgevangen, verhuizen de komende dagen naar het dierenasiel De Kuipershoek in Apeldoorn. Voor het personeel is een sociaal plan gemaakt om de gevolgen voor hen zo goed mogelijk op te vangen.

Dierenambulance Noord Overijssel uit Kampen blijft rijden zoals altijd. Iemand die een zwervend dier aantreft, kan dus gewoon de dierenambulance bellen via (088) 811 33 88 . Mensen die afstand willen doen van hun huisdier worden doorverwezen naar omliggende opvangcentra.