Afbeelding

Raadspraat: Een schoon en veilig stadsstrand

· leestijd 1 minuut Algemeen

Precies een jaar geleden schreef ik hier op deze plek dat wij ons blijven inzetten voor een schoon en veilig stadstrand. Toegegeven, het gaat veel langzamer dan we voor ogen hebben maar er is verbetering, door zowel de inzet van de gemeente als Rijkswaterstaat. Er zijn voldoende prullenbakken zodat iedereen zijn eigen afval kan opruimen. En voor de veiligheid van de bezoekers wordt duidelijk vermeld dat zwemmen in de IJssel, met zijn gevaarlijke stroming, echt geen goed plan is. Dat is jammer, helemaal op de hele warme dagen, maar de IJssel is geen zwembad en is gevaarlijk. Nu nog ervoor zorgen dat iedereen zijn fiets op een veilige en goede manier kan parkeren zodat de gebruikers van het fietspad daar geen hinder van ondervinden! Als er de volgende zomer weer zoveel warme dagen volgen, zijn we voorbereid!

Wonen in een huis dat bij je past!

Omdat wij de kansen voor starters belangrijk vinden zijn wij voorstander van het invoeren van de zelfwoonplicht voor kopers van nieuwbouwwoningen. Om meer grip te houden op de lokale woningmarkt zetten steeds meer gemeenten deze zelfwoonplicht in. Het is een middel om de starters op de woningmarkt meer kansen te geven en beleggers die nieuwe woningen opkopen, om te verhuren of direct door te verkopen, te weren. De oververhitte woningmarkt en het woningtekort moet mede met deze maatregel bijdragen aan het beperken van verder stijgende prijzen met meer kansen voor starters. Want de starters op de woningmarkt hebben het zwaar genoeg en moeten zoveel mogelijk kansen krijgen.

Daarnaast blijven we erop hameren dat we niet moeten inbinden op onze groeiambities, sterker nog een tandje erbij als het kan. Blijf ambitieus en vooral ook investeren zodat er gebouwd kan worden, maak ruimte voor woningbouw en versnel de plannen waar mogelijk. Veel ondernemers en bedrijven in Kampen zijn gebaat bij deze investeringen, daarmee worden ze ondersteund en blijft er zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden.

Iedereen doet mee!

Dat er moet worden bezuinigd op het sociaal domein is duidelijk! Maar dat het eerste concrete bezuinigingsvoorstel van dit college (CU.GL, CDA en GBK) de meest kwetsbare groep van onze samenleving treft vind ik onbegrijpelijk en onverantwoord. Helemaal in de huidige tijd van corona wat voor veel mensen grote onzekerheid met zich meebrengt. De VVD-fractie heeft daarom tegen de bezuiniging van ruim 366.000 euro gestemd. Een pijnlijke bezuiniging vooral ook voor kinderen die opgroeien in armoede. Wij zijn van mening dat ieder kind het verdient om dezelfde kansen te krijgen en zich te ontplooien op het gebied van school, sport en cultuur. Sociale rechtvaardigheid is dat iedereen kansen krijgt om iets van zijn leven te maken!

En tot slot mijn belangrijkste boodschap en wens voor alle lezers:

Blijf gezond, #weeslief en let op elkaar!