Promovendus Reflex begint met zege

EMMELOORD - De volleybalsters van Reflex zijn de competitie gestart met een overwinning. In Emmeloord werd Vovem met 1-3 verslagen.

Reflex kwam vorig seizoen uit in de promotiedivisie. De ploeg was koploper toen de competitie in het slot ging. Vervolgens paste de NeVoBo een wedstrijdquotiënt (aantal punten gedeeld door het aantal gespeelde duels) toe. In de nieuwe eindstand was Reflex ook koploper, zodat de Kamper formatie zich dit jaar mag bewijzen op een hoger niveau. De selectie werd aangevuld met Hylkje Meikamp, Kristine Pool en Marije Barneveld, zodat alle posities voldoende bezet zijn. Trainer Gerran Eibrink gaf de dames van Reflex mee om de druk bij de tegenstander te laten, een eigen spelletje te spelen en te genieten.

Tot halverwege de eerste set ging het gelijk op. Daarna wist Reflex een gaatje te slaan. De voorsprong werd uitgebouwd en de eerste set was voor Reflex (17-25). In de tweede set waren de bezoekers zoekende. Aan het einde van de tweede set kreeg Reflex meer grip en trok de set naar zich toe: 21-25.

In de derde set werd Reflex in verlegenheid gebracht door een sterke servicedruk van Vovem. Naarmate de set vorderde, pakte Reflex de regie over en sleepte ook de derde set binnen (23-25). In de vierde set liep Reflex achter de feiten aan. De ploeg kon de schade niet meer repareren en deze set ging naar Vovem: 25-17.