Winnend Zalk houdt stand in ondertal

ZALK - Zalk heeft de prima voorbereiding een goed vervolg gegeven. Thuis werd met 2-1 gewonnen van SEH. Na rust moest Zalk zo’n half uur met tien man spelen door een rode kaart voor keeper Nik Kloosterboer.

Zalk liet een goede indruk achter in de eerste helft. In de 13e minuut opende Burak Alp op fraaie wijze de score. Hij trof doel via een halve omhaal. In de 33ste minuut was hij nog een keer trefzeker. Na een goede combinatie met Simon van Halm maakte Alp het prima af.

Na rust draaide het minder bij Zalk. SEH zette meer druk en de thuisploeg kreeg het lastig. Dat resulteerde in de 53ste minuut in de 1-1 via een strafschop. “Bij een lange bal stonden we niet op te letten. Vervolgens trok Emiel Post aan de noodrem. We stonden niet goed. Dat heeft te maken met een stukje concentratie”, aldus Zalk-trainer Henk Buimer. Acht minuten later kreeg Zalk weer een tegenslag te verwerken. Keeper Nik Kloosterboer raakte de bal met z’n hand buiten het strafschopgebied en werd met rood weggestuurd. Zalk had geen reservekeeper op de bank, zodat Jeroen van den Bosch de positie tussen de palen kon innemen.

Hij zag dat Zalk niet heel erg in de problemen kwam. SEH was dreigend met een scrimmage voor de goal, maar de zege van Zalk kwam niet echt in gevaar. “Ik ben zeer tevreden over de eerste helft. Over de tweede helft ben ik dat niet. Toen lieten we ons de kaas van het brood eten. We wonnen geen tweede ballen en speelden te gehaast. Maar ik ben tevreden met het resultaat”, aldus Buimer, die komende wedstrijd een beroep kan doen op Berry Wagterveld om het doel van Zalk te verdedigen.