Wit-Blauw toont karakter in derby tegen ASVD

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt. Het nog puntloze ASVD werd op een 24-18 nederlaag getrakteerd. Wit-Blauw staat keurig in de middenmoot in de overgangsklasse met KV DOS, Heerenveen en ASVD onder zich.

Wit-Blauw had het moeilijk in de ererste helft en keek bijna het gehele eerste bedrijf tegen een achterstand aan. De Kamper ploeg kwam onvoldoende tot scoren en ging rusten met een 8-12 achterstand.

Direct na rust liep ASVD uit naar een marge van zes. Daarna toonde Wit-Blauw karakter. De ploeg ging er vol in en al snel was het verschil nog maar drie (11-14). Nadat ASVD gelijk de korf wist te vinden, kwam Wit-Blauw met een passend antwoord. De ploeg scoorde vier keer op rij en het stond gelijk.

De bezoekers waren mentaal geknakt. ASVD wist vanuit een verre hoek nog te scoren, maar Wit Blauw had een antwoord via een treffer van Wladimir Slot. Door de pittige duels werden spelers gehinderd bij hun aanval en beide ploegen kregen een strafworp. Voor Wit Blauw werd deze goed genomen door Jordy Last. Vervolgens walste Wit Blauw over ASVD heen met een mooie doorloopbal van Judith Wong, een afstandsschot van dezelfde speelster en een strafworp van Last.

Bij ASVD lukte niets meer. Christa van Halm en Judith Wong scoorden nog van afstand en strooiden hiermee nog wat extra zout in de wonden van ASVD. Met nog een opleving van de kant van ASVD en vervolgens een strafworp aan de kant van Wit Blauw door Jordy Last werd de eindscore 24-18.