Deltasteur uitgeschakelt in eerste ronde van de ManMeerCup

19 september 2015 ManMeer Cup ronde 1 Swol 1894 heren 1 ? Deltasteur heren 1

Vanwege de promotie naar de 3e klas bond eind vorig seizoen ontstaat dit seizoen voor Deltasteur de mogelijkheid om mee te doen aan de ManMeer Cup. Dit bekertoernooi kent vanaf het begin een knock-out systeem en 1 wedstrijd per ronde. Op 19 september stond in dit avontuur een wedstrijd gepland tegen Swol 1894 heren 1 in Zwolle. Swol 1894 komt met hun eerste heren team uit in de 2e klasse bond. Op voorhand was dus al bekend dat het een zware pot zou worden voor de heren uit Kampen.
De eerste notering op het wedstrijdformulier was voor Deltasteur op naam van Wijnand Feuerstein, na ongeveer een minuut spelen mocht hij vanwege een persoonlijke fout 20 seconden niet aan het spel meedoen. Net voor het aflopen van deze tijd wist Swol 1894 dit te verzilveren in een doelpunt. Kort na de hervatting deed een soortgelijke situatie zich voor aan de kant van de Zwollenaren. Deltasteur wist dit echter helaas niet om te zetten in een doelpunt. Na circa 2,5e minuut te spelen was het Erik van Dijk die het eerste bekerdoelpunt vanuit een strafworp wist te maken. Het koste Swol 1894 de rest van de periode en 2 manmeer situaties om weer op voorsprong te komen, score aan het eind van het eerste kwart 2-1 in het voordeel van de Zwollenaren.
De tweede periode begon Deltasteur voortvarend door via Chris Bos als eerste het net te vinden. Swol wist echter snel weer op voorsprong te komen. Echter kreeg Erwin Rotman het scorebord weer op gelijke stand door voor de 3-3 te tekenen. Opmerkelijk is dat deze ruststand werd bereikt terwijl Swol 1894 nog 2 manmeer situaties mee heeft gehad.
Begin derde periode was het Dico Eenkhoorn die door de arbitrage een tijdstraf van 20 seconden werd opgelegd. Ook deze kans wist Swol niet om te zetten in een doelpunt. Erwin Rotman wist echter Deltasteur vervolgens voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te zetten met de 3-4. De twee hier opvolgende uitsluitingen van Deltasteur wist Swol wél om te zetten in doelpunten waardoor Swol de leiding in de wedstrijd weer nam. Voor het fluitsignaal dat de derde periode afsloot was het wederom Swol dat het net wist te vinden, 6-4 in het voordeel van de Zwollenaren.
In de vierde periode leek eerst het niveauverschil goed zichtbaar toen Swol de 7-4 en 8-4 noteerde. Voordat Deltasteur wat terug kon doen werd vanuit een strafworp ook nog de 9-4 op het scorebord gezet. Deltasteur toonde echter veerkracht door via Chris Bos, Dico Eenkhoorn en Erik van Dijk terug te komen naar 9-7. Met nog 1:30 minuut te spelen was het Swol die het laatste doelpunt mocht noteren wat een eindstand van 10-7 met zich meebracht. De laatste actie op papier was er één voor jeugdspeler Lars van Putten die met heren 1 was meegereisd naar Zwolle, Lars werd voor 20 seconden naar de kant gestuurd vanwege een persoonlijke fout, Swol wist hier echter niet meer uit te scoren.
Desondanks dat deze score uitschakeling betekent in de ManMeer Cup, kan Deltasteur terug kijken op een goede wedstrijd. Op 3 oktober staat de eerste wedstrijd gepland op het 3e bondsniveau. Deze wedstrijd wordt om 17:20 thuis gespeeld tegen TriVia heren 1 uit Groningen.

Deltasteur wenst Swol 1894 veel succes in het vervolg van de ManMeer Cup.

Doelpunten: Erik van Dijk, Chris Bos, Erwin Rotman (allen 2) en Dico Eenkhoorn

Manmeer: 1 goal uit 2 overtal situaties
Manminder: 4 goals tegen uit 8 manminder situaties
Strafworpen: 1 goal uit één strafworp mee, 1 goal tegen uit één strafworp tegen