Afbeelding

Ochtendexcursie Harderbroek

Algemeen

KAMPEN - De Vogelwerkgroep van Natuurvereniging IJsseldelta gaat op 19 september op ochtendexcursie naar het Harderbroek. De groep vertrekt om 07.00 uur vanaf het Burgemeester Berghuisplein en komt om 12.30 uur terug.

De leiding berust bij Henk de Vos. Deelnemers moeten zich bij hem aanmelden voor 17 september via (038) 332 47 58 of 06 - 301 579 15.

Het natuurgebied Harderbroek ligt tegenover Harderwijk en grenst aan het randmeer Wolderwijd. De organisatie: ?Hier vind je uitgestrekte rietvelden, ruige moerassen, graslanden en pril oerbos. Het is een belangrijk leefgebied voor zeldzame moerasvogels als de roerdomp en grote zilverreiger. Het Harderbroek is ieder seizoen de moeite waard om te bezoeken. Je kunt het gebied verkennen via het laarzenpad; deze start bij de parkeerplaats aan het Ganzenpad. Vanaf hier loop je door een prachtig stukje bos en over orchideeënweiden naar een vogelkijkhut. Daar heb je een prachtig uitzicht over het Harderbroek en kun je de vogels in het moerasgebied goed bekijken.?

Meerijden kost 5 euro.