Afbeelding
foto Pixabay

Kampen gaat opvang van zwerfdieren aanbesteden binnen economische regio Zwolle

Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen gaat de opvang van zwerfdieren aanbesteden binnen de economische regio Zwolle. Hiertoe heeft het college vandaag besloten, nadat het dierenasiel in Kampen onlangs is gesloten.

Burgemeester Bort Koelewijn: “Vanwege wet- en regelgeving moeten we de opvang en bewaarneming van zwerfdieren aanbesteden. We willen daarbij zoveel mogelijk de lokale en regionale economie bevorderen. We hebben er daarom voor gekozen om de aanbesteding binnen de economische regio Zwolle uit te voeren. Dit geeft lokale en regionale partijen de kans om zich in te schrijven. Bij de aanbesteding zal in het bijzonder rekening worden gehouden met criteria rond dierenwelzijn en duurzaamheid.”

Wettelijke verplichting

Eind juli is de gemeente Kampen geïnformeerd over het opzeggen van de overeenkomst voor de opvang en bewaarneming van zwerfdieren door de Dierenbescherming regio Noordoost. Het dierenasiel in Kampen werd per 1 augustus gesloten door de Dierenbescherming. Sindsdien worden zwerfdieren voorlopig opgevangen door het dierenasiel in Zwolle. Elke gemeente heeft de wettelijke verplichting om zwerfdieren op te vangen. De gemeente moet daarom op zoek naar een andere organisatie die deze taak kan uitvoeren.

Fred Sollie