Afbeelding
foto PvdA Kampen

Berry van Brink stopt bij PvdA Kampen

Algemeen

KAMPEN - Fractielid Berry van Brink stapt uit de PvdA fractie in Kampen. De reden is dat hij binnenkort gaat verhuizen naar Nijverdal.

Van Brink was sinds 2017 actief voor de Partij van de Arbeid en was kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 en de Provinciale Statenverkiezingen 2019. Tijdens de laatste (online) fractievergadering naam Van Brink afscheid en volgden dank woorden van fractievoorzitter Manfred Haveman en afdelingsvoorzitter Arian Holtland.

Van Brink heeft in aanloop tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 van zich laten spreken met betrekking tot de zondagopenstelling van supermarkten. Zo diende hij bij de gemeente een ludieke klacht in over het luiden van kerkklokken op zondag, omdat dit ‘zijn zondagsrust’ aantast. Ook was hij initiator van de oliebollenactie op oudjaars(zon)dag 2017.

Van Brink was ook actief voor de lhbt-gespreksgroep van Stichting Ont-moet en de werkgroep Coming-out Kampen (beide thans onderdeel van Kleurrijk Kampen). Van Brink zal actief worden voor PvdA Hellendoorn en blijft mogelijk in de toekomst bestuurslid van een nog op te richten Stichting, actief voor Kleurrijk Kampen.

Fred Sollie