Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Manfred Haveman (foto) van de PvdA-fractie.
Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Manfred Haveman (foto) van de PvdA-fractie. Aangeleverd.

Raadspraat PvdA: PvdA-fractie neemt afscheid van Janita Tabak

· leestijd 1 minuut Algemeen

Tja, vandaag de dag beheerst eigenlijk maar één onderwerp ons leven, zo lijkt het: corona – ik kom daar straks nog wel op. Je zou bijna vergeten dat er nog meer gebeurt op de wereld, in ons landje, in ons Kampen en ja, zelfs in onze eigen PvdA-fractie!?! Onze politieke voorvrouw, Janita Tabak, verlaat de Kamper gemeenteraad om als wethouder in een zakencollege het Drentse Hoogeveen vooruit te helpen. 

Een nobele opdracht en we danken haar zeer voor de inzet voor de inwoners van Kampen en wensen haar veel succes bij de uitdagende taak. Manfred Haveman, schrijver van deze Raadspraat, schuift een plekje door en wordt fractievoorzitter. En hiermee komt de weg vrij voor Theo Nieuwenhuizen om het gat in de raad op te vullen. Theo, u kent hem wel, van ArboPositief, het Iconenmuseum, of wandelend met hondje Oszy door de Oudestraat. Gesteund door ons fractieteam, laten wij voortaan het PvdA-geluid in de raadszaal horen.
Afgelopen raadsvergadering is uitvoerig gesproken over het draaiend houden van zwembad De Steur. Ook wij willen het zwembad ontzettend graag open houden. Onze aandacht gaat daarbij vooral uit naar de zwemlessen, het doelgroepzwemmen en de verenigingen. Maar wat mag dat kosten? Het college had gevraagd om een blanco cheque. En dáár willen we niet in mee gaan. We verwachten een scherpe onderhandeling en goed dekkingsvoorstel om de kosten te kunnen opvangen. De wethouder gaat ermee aan de slag!

Afgelopen raadsvergadering is uitvoerig gesproken over het draaiend houden van zwembad De Steur.

En dan ging het in de raad toch ook over corona en de maatregelen. Als PvdA-fractie hadden wij het initiatief genomen voor een voorstel om – herbruikbare – mondneuskapjes voor mensen met een smalle beurs beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld via de Voedselbank. Zonder discussie werd dit voorstel overgenomen! Een mooie opsteker in deze onzekere tijden.

Dat brengt mij meteen op de recente aanscherping van de maatregelen om het virus onder controle proberen te krijgen. We gaan weer zware tijden tegemoet. Er wordt veel van u gevraagd. Het afstand houden en geen handen schudden zit er al wel ingesleten. Maar de oproep is weer duidelijk om toch echt zo min mogelijk de deur uit te gaan, zo min mogelijk bezoek te ontvangen en wanneer u toch ergens naartoe moet, om een mondneuskapje te dragen. De meeste mensen kunnen dit prima aan, maar sommigen kost dit grote moeite, of doet dit veel verdriet. Denkt u dan ook aan hen en zwaai even als u toch langsloopt, stuur een kaartje, of pleeg een belletje. Zo helpen we elkaar deze moeilijke tijd door.

En dan zijn er ook bepaalde beroepsgroepen die hier hard door worden geraakt, de horeca, de marktkooplieden, de winkeliers, de theaters en musici, noem maar op. Wij wensen ook hen heel veel sterkte en hopen dat er passende steunmaatregelen komen. We zullen er binnen de gemeente op aandringen om hier ook een steentje in bij te dragen waar dat kan.

Alleen samen krijgen we het virus eronder!

Reageren? pvdakampen@gmail.com of manfred.pvdakampen@gmail.com 

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29