Fotobijschrift: Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Manfred Haveman van de PvdA-fractie.
Fotobijschrift: Deze bijdrage van Raadspraat is geschreven door Manfred Haveman van de PvdA-fractie.

Raadspraat PvdA: Laatste loodjes...

· leestijd 1 minuut Algemeen

De lopende raadsperiode nadert zijn einde. En dat is te merken. De raadsagenda kent nog een aantal grote kwesties waar nog een besluit op werd/wordt gevraagd. Afgelopen donderdag heeft de raad in grote meerderheid ingestemd met het definitieve bestemmingsplan om te bouwen in Reeve, het nieuw te ontwikkelen dorp aan de bypass het Reevediep. De PvdA heeft hier ook mee ingestemd. Wij gaan de ontwikkelingen nauwgezet volgen en letten daarbij met name ook op de woningverdeling in de rest van de gemeente.

Nog zo’n groot dossier: afgelopen donderdag werd ook besloten om geld vrij te maken om voortvarend door te gaan met de bouw van parkeergarage Buitenhaven. De bouw lag al meer dan een jaar stil in afwachting van verschillende onderzoeken, aanpassing van de plannen en onderhandelingen met de aannemer. Al deze zaken zijn nu geregeld en de parkeergarage kan worden afgerond. Er is grote behoefte aan de parkeerplaatsen en Brunnepe krijgt zo de entree die het verdient. Komende maand komt de raad te spreken over de ontwikkeling van het stationsgebied. Ook geen kleinigheid...

Afgelopen donderdag heeft de raad, op initiatief van de PvdA, UNANIEM ingestemd met het voorstel om werk te maken van het kunnen stemmen door mensen met een beperking. Of het nu gaat om een visuele of (licht) verstandelijke beperking, wij vinden dat zoveel mogelijk mensen zijn/haar stem moeten kunnen uitbrengen. De mogelijkheid van het machtigen van mensen bestond natuurlijk al, maar veel mensen met een beperking willen gewoon zélf hun stem kunnen uitbrengen. En terecht! Dat heet inclusie. Als PvdA vinden wij dit ook zó belangrijk, dat we ons verkiezingsprogramma op verschillende manieren aan u beschikbaar stellen, tot een gesproken versie aan toe.

De lopende raadsperiode nadert zijn einde. En dat is ook op andere manieren goed te merken. Politieke partijen en politici struikelen over elkaar heen om de aandacht van u, de stemmers, te krijgen. Natuurlijk doen we daar zelf als Partij van de Arbeid Kampen ook vrolijk aan mee! Want het gaat ergens om! Uw stem is reuze belangrijk. Of u nu verandering wilt, of juist voortgang van gevoerd beleid, dat kan alleen wanneer de partij van uw keuze groot genoeg wordt om invloed uit te oefenen. Onze verkiezingsslogan zegt het al: Het kan anders, eerlijker!

Stem 21 maart, stem Partij van de Arbeid!

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 13 uur geleden