Afbeelding

Fotografencafé Kampen prijst zich gelukkig met de komst van Alex Vreeman op 15 september a.s.

· leestijd 1 minuut Cultuur

?Gelaten zijn nooit gelaten voor wie kijken kan?

Op 15 september in het FotografencaféKampen een inspirerende lezing over portretfotografie van een bijzondere fotograaf met een bijzonder verhaal, Alex Vreeman, De grote liefde van Alex is het karakterportret.
Bovenstaande uitspraak zegt alles over de werkwijze van Alex. Fotograferen heeft voor Alex alles te maken met communiceren. Aandachtig naar de geportretteerde kijken en jezelf als fotograaf open durven stellen voor de ander. Voor een goed portret is het belangrijk dat je de geportretteerde leert kennen, alvorens je de schoonheid van de persoon kunt herkennen en vast kunt leggen. Alex probeert het wezen ven de mens te pakken te krijgen door een kort moment te bevriezen. Hij wil daarmee laten zien hoe iemand werkelijk is.
Het belooft een inspirerende avond te worden over portretfotografie. Hoe leg ik dat ene belangrijke moment vast waarin je iets meent waar te nemen van het menselijke in de persoonlijkheid van geportretteerde.
Niet de techniek staat deze avond centraal, ook niet het fotograferen van de mens, maar de mens achter het gezicht. Waarbij elke foto zijn eigen verhaal vertelt.
De uitspraak: ?kijken doe je met je ogen, zien met je gevoel' is zeker van toepassing op de werkwijze van Alex Vreeman.
Expositie Alex Vreeman
Het mooiste werk van Alex is vanaf 15 september twee maanden lang te bewonderen tijdens de openingsuren van de Stadsgehoorzaal, in de Stadsgehoorzaal in Kampen.

Fotobesprekers
Na de lezing zal een vijftal zeer ervaren fotobesprekers de meegebrachte portfolio's bespreken. Een uitgelezen kans om werk door een ervaren fotograaf te laten bespreken. Tevens een mooie gelegenheid om uw werk aan de bezoekers van het FotografencaféKampen te tonen en om in een informele sfeer kennis en ervaringen uit te wisselen.

Eten
Ook deze avond is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het Fotografencafé om 18.00 uur deel te nemen aan het fotografenmenu.
Opgave uiterlijk vrijdag 11 september via de mail van de stadsgehoorzaal:

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 3 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 5 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 23 uur geleden