Wegen wijken voor bypass

Algemeen

KAMPEN - De geplande komst van de bypass heeft niet alleen gevolgen voor de natuur, ook enkele wegen moeten eraan geloven. Het gaat dan om een deel van de Buitendijksweg, Slaper, Chalmotweg en de hele Nieuwendijk.


Om de komst van de bypass mogelijk te maken heeft het college besloten om de gedeelten van de Slaper, Buitendijksweg en Chalmotweg, die binnen het gebied van de toekomstige hoogwatergeul liggen, te laten vervallen.

Gebruikers van deze wegen, die aan de andere kant van de bypass willen komen, moeten in de toekomst kiezen voor de Nieuwendijk, die als weg vervalt, maar terugkomt als brug. De Buitendijksweg en de Chalmotweg eindigen bij de dijken van de geul. De Slaper wordt verlegd. De Kamperstraatweg wordt naar het westen verlegd in verband met de aan te leggen inlaat van de geul.

De gemeenteraad moet nog beslissen over de plannen. Hierna wordt het besluit gepubliceerd voor bezwaar en beroep voor zes weken.

De maatregelen gaan wat het college betreft snel van start. "Binnenkort wordt de noodweg aangelegd", aldus wethouder Gerrit Jan Veldhoen.