Afbeelding

Raadspraat: CDA zomerperikelen

· leestijd 1 minuut Algemeen

?In de afgelopen periode is er aan de uitwijzing van Margarita Alexandrova veel aandacht besteed in de pers. Het ging met name over het feit dat ze na zeven jaar verblijf in Kampen toch nog onze stad, ons land moet verlaten. Om na 7 jaar opgroeien en ontwikkelen in Nederland alsnog te worden uitgewezen als jonge vrouw, tiener nog, naar een voor jouw feitelijk vreemd ?geboorteland'?.
Dat is schrijnend.

Wat kunnen we als lokale fractie? Wat is onze rol in zo'n individuele zaak? We kennen niet alle ins en outs van dit ?dossier' en de rechter heeft een uitspraak gedaan. Toch steunen we als CDA de burgemeester in zijn optreden om de minister te vragen uit humanitaire redenen de uitwijzing van Margarita en haar moeder te heroverwegen. Het dossier nog eens individueel te bezien op basis van de beoordeling van schrijnende gevallen. Ook hebben wij de zaak van Margarita onder de aandacht gebracht van onze tweede kamer fractie en nog eens gepleit voor verkorting van asielprocedures.

In de Stentor van 28 juli 2015 stond een artikel over het mislopen van EU - miljoenen voor de verbetering van de sluizen in de Afsluitdijk. Opnieuw zullen we, samen met de andere gemeenten en provincies volgend jaar opnieuw een subsidievraag moeten indienen. "We weten nu beter waaraan we moeten voldoen om wel een kans te maken" Het CDA heeft inmiddels ook contact opgenomen met Europarlementariër Annie Schreijer om dit onderwerp opnieuw aan de orde te stellen in haar EU-fractie. In september komt een vervolg hierop.

Tevens zal de CDA-fractie Kampen ook de andere partijen vragen de Kamerfracties en de Europarlementariërs te benaderen. Samen moeten we hierin optrekken om uiteindelijk resultaat te boeken.
Persoonlijk wil ik Broshuis feliciteren met de beoogde uitbreiding van haar bedrijventerreinen. Het is een prachtig bedrijf met een constante vernieuwingsdrang die veel werkgelegenheid biedt.

Sail Amsterdam & de Kamper Kogge
De Kamper kogge zal woensdag 19 augustus 2015 meevaren met duizenden andere schepen en scheepjes met de intocht van het grootse Amsterdamse Sail-gebeuren vanaf het Noordzeekanaal tot en met het IJ. Vijf jaar geleden mocht ik meevaren met de Kamper kogge en ik kan u zeggen dat het een onvergetelijke gebeurtenis is.

Met eigen ogen zie je dan dat de Kamper kogge en haar bemanningsleden een geweldige reclame zijn voor onze Hanzestad Kampen. Kunt u niet naar Amsterdam, dan gewoon de televisie aanzetten en het spektakel volgen.
Tot slot wens ik alle scholieren en studenten weer succes toe dit nieuwe jaar!?