Gebied rondom kleedkamers DOS uit voorzorg afgezet

Partnerbijdrages

KAMPEN - Vandaag (vrijdag) is het gebied rondom de kleedkamers van de voetbalvereniging DOS Kampen uit voorzorg afgezet vanwege afgewaaid mos dat besmet is met asbest van het dak.

Omdat het asbesthoudende dak van de kantine en de kleedkamers op leeftijd is, het sportpark druk bezocht wordt en vanwege eerdere stormschade, heeft het college van b en w een gespecialiseerd bureau opdracht gegeven extra onderzoek te doen naar de kwaliteit van het dak om elk risico uit te sluiten.

De gemeente in een persbericht: ?Eerder hebben enkele onderzoeken plaatsgevonden naar aanleiding van de stormschade. De uitkomsten hiervan gaven aan dat er geen acuut risico bestond voor de volksgezondheid rondom de schade.?

Wethouder Geert Meijering: ?Omdat we geen enkel risico willen nemen, hebben we nogmaals om aanvullend onderzoek gevraagd.?

Dit onderzoek is afgerond  en in afwachting van de definitieve rapportage hebben de voetbalvereniging DOS Kampen en de gemeente Kampen besloten om uit voorzorg het gebied rondom de kleedkamers met hekken en linten af te zetten. De te nemen maatregelen worden verder onderzocht. Op korte termijn komt hier meer duidelijkheid over.

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 8 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen 9 mei, 15:21