Beleef de IJsseldeltadag

Algemeen

MASTENBROEK- In de IJsseldelta wordt zaterdag 23 mei de IJsseldeltadag gehouden. In de polder Mastenbroek openen diverse boerderijen hun deuren voor een kijkje in de stal en zijn er activiteiten te doen.

Ook het stoomgemaal d'Olde Mesiene aan de Kamperzeedijk doet mee. Hier kunnen zowel oude als nieuwe technieken van waterbeheersing bekeken worden. Om het dagje uit zo gemakkelijk mogelijk te maken, rijdt er van 10.00 tot 15.00 uur ieder half uur een gratis oldtimer bus tussen het Stationsplein Kampen en de deelnemende bedrijven aan de IJsseldeltadag. Hierbij geldt vol is vol.
Naast een kijkje in de stal bij verschillende boerenbedrijven zijn er leuke activiteiten te beleven zoals trekschuit ? en kanovaren, handboog ? en blaaspijpschieten, een skelterbaan, drone-vliegen en schapen drijven. Ook is er een streekmarkt met de producten van (H)eerlijk IJsseldelta. Een bezoek aan het oude Stoomgemaal Mastenbroek is ook zeker de moeite waard. Dit historisch Rijksmonument met een oude stoommachine, bevindt zich op een unieke locatie met prachtig uitzicht op de aanliggende kolk en polder Mastenbroek.

Meer info op www.ijsseldeltadag.nl.

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22