WILSUM neemt afscheid met cd-presentatie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN ? De Kamper rockband WILSUM presenteert op zaterdag 6 juni haar tweede cd en lp, getiteld ?Blesh'. Plaats van handeling is cultureel podium 't Ukien.

De presentatie is tevens de laatste kans om de band live aan het werk te zien. De heren zetten er na meer dan tien jaar een punt achter.

WILSUM's eerste optreden vond plaats op 13 februari 2004. De band won daarna de Oogst van Overijssel en nam haar titelloze debuut op, waarvan één track op een Amerikaanse verzamel-cd werd uitgebracht. Uitgeroepen als ?Local Hero of the Year' door het muziekmagazine Live XS speelde de band op het Bevrijdingsfestival Overijssel, Parkpop, in Paradiso, 013 en tal van andere podia in heel Nederland.

Inmiddels werd hard gewerkt aan nieuw repertoire waarin een verandering van muzikale richting hoorbaar was. Voor ?Blesh' koos WILSUM voor een volledig analoge studio, de opnames werden gemixt door Frans Hagenaars die eerder tekende voor platen van Bettie Serveert, Daryll Ann, Johan en Tim Knol.  De lp komt, net als het debuutalbum van de band, uit op het vermaarde Zwolse Minstrel Music vinyl label.

Tijdens de presentatie zal WILSUM zowel het nieuwe als al het oude eigen werk op de planken brengen. De band neemt hiermee afscheid van haar publiek. De deuren van ?t Ukien gaan open om 20.30. De toegangsprijs bedraagt acht euro aan de deur. Kaarten in de voorverkoop kosten vijf euro.

Een dag eerder, op vrijdag 5 juni tussen 19.00 en 21.00 uur, is WILSUM te zien en te horen in muziekspeciaalzaak Blue Music in de Oudestraat 24. Zie ook  www.ukien.nl.