VOLGENDE WEEK UNIVE SCHOOLKORFBALTOERNOOI

Algemeen

KAMPEN - Het jaarlijkse Univé Schoolkorfbaltoernooi Kampen komt er weer aan. Maandag 18 mei starten de wedstrijden. Het grootste (school-)korfbaltoernooi van Nederland telt dit keer liefst 118 deelnemende ploegen. De organisatie is dit jaar in handen van KV DOS Kampen / Veltman.
Het is inmiddels een niet meer weg te denken traditie in sportend Kampen. Het Kamper schoolkorfbaltoernooi mag zich al meer dan vijftig jaar verheugen op een enorme belangstelling. Kinderen uit de groepen drie tot en met acht korfballen de hele week op sportpark De Maten. Ook duizenden toeschouwers zullen hun weg weer weten te vinden naar dit gezellige toernooi.
Om iets te laten zien van de grootsheid van het toernooi: uit de groepen zeven en acht komen 46 ploegen, uit de groepen vijf en zes komen 44 ploegen en uit de groepen drie en vier komen 28 ploegen. Die laatste 28 ploegen spelen op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur hun wedstrijden. De kinderen uit de groepen vijf tot en met acht spelen iedere avond van 18.00 uur tot 20.15 uur. Op vrijdag worden de finales gespeeld.
In totaal worden er komende week 230 wedstrijden gespeeld en DOS en Wit-Blauw leveren samen zo'n tachtig vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Er wordt op negen velden gespeeld.
Alle informatie staat vermeld op schoolkorfbalkampen.nl. Op deze site het complete programma en komende week ook steeds de uitslagen en de actuele standen.