Het jubileumboekje van Huib Strengers is verkrjgbaar bij de Readshop
Het jubileumboekje van Huib Strengers is verkrjgbaar bij de Readshop (beeld: Maarten van Gemert)

Jubilerend journalist presenteert boekwerk over Kamper krantenstrijd

Algemeen

(door Maarten van Gemert) 
KAMPEN – De Kamper journalist Huib Strengers zit dit jaar vijftig jaar in het vak. Ter gelegenheid doet hij een boekje open over een krantenstrijd in Kampen aan het eind van de vorige eeuw. Een aantal columns uit die (s)t(r)ijd zijn opgenomen in het boekwerkje dat een kijkje achter de schermen biedt, beter gezegd achter de journalistieke burelen.

Weekkrant De Brug, zoals die elke week in de bus valt, was bij de introductie in 1995 de aanleiding tot een krantenstrijd in Kampen, aldus Huib Strengers. De journalist, die dit jaar vijftig jaar werkzaam is in de journalistiek en communicatie, heeft een aantal columns gebundeld waarmee hij destijds de strijd aan moest gaan. Zijn chef bij het ook in Kampen verschijnende weekblad De Steur gaf aan dat de rubriek “best stevig” mocht zijn en Strengers koos voor de titel fronTaal.

En passant geeft de jubilaris een beeld van het ontstaan van De Brug en de drijvende krachten daarachter. Het verloop van zijn eigen carrière wordt ook geschetst, waarin hij een aantal jaren als voorlichter bij de provincie werkzaam was. Het boekwerkje is vanaf het verschijnen van deze Brug verkrijgbaar bij de Readshop in de Oudestraat of te bestellen via kampen@readshop.nl. Donderdag kreeg burgemeester Koelewijn een exemplaar aangeboden.