Een beteuterde Huib naast zijn bestickerde auto
Een beteuterde Huib naast zijn bestickerde auto (foto: aangeleverd)

Opsporing verzocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Onze goede collega dhr. H.P.M. Strengers (voor vrienden Huib) viert vandaag het feit dat hij zeventig jaar geleden ter wereld kwam. Als ware het een verrassing om zijn verjaardag in te luiden, vond hij zijn auto vanochtend volop bestickerd, op de autoruiten nog wel. De dader evenals het motief zijn vooralsnog onbekend.

Kennissen hebben hem geadviseerd zo niet te gaan rijden. Men kan tussen de memoblaadjes doorkijken maar naar verwachting zal oom agent van mening zijn dat het zicht teveel ontnomen wordt. De memoblaadjes bestaan uit een kleefrand waaraan papier bevestigd is, bedoeld om aantekeningen op te maken. Dit is een passend kado voor de jarige journalist maar de giftwijze is niet praktisch.

Gezien de nieuwsgierige aard van het slachtoffer, die vorig jaar zijn gouden jubileum vierde als journalist, brandt bij hem op deze toch al tropische dag de vraag op de lippen wie achter deze wandaad schuil gaat met welke beweegreden(en). De auto loopt kans in de zon te komen staan waarmee de temperatuur, die vandaag op kan lopen tot maar liefst 40ºC, de werking van de kleefrand zal versterken.

De dader (m/v) wordt verzocht zich te vervoegen bij Strengers met wasbenzine, terpentine, sop, spons en zeem om zijn of haar actie te neutraliseren. In dat geval zal het slachtoffer vergeving overwegen. De dader kan hier te meer positieve invloed op uitoefenen door taart mee te nemen. Veel taart. Tenslotte wordt dhr. H.P.M. Strengers (voor vrienden Huib) maar één keer zeventig. Vandaag.