IJVV in spektakelstuk naast Hulzense Boys

IJSSELMUIDEN ? IJVV en Hulzense Boys trakteerden het publiek zaterdag op een zeer attractieve wedstrijd. Beide ploegen speelden vol voor de winst en kwamen uit op een 4-4 gelijkspel.

Met het oog op kwalificatie voor de nacompetitie liep IJVV hiermee averij op. Bovendien ging Enter Vooruit onderuit. De club uit IJsselmuiden hoopt dat deze ploeg de derde periode pakt. In dat geval geeft de vierde plaats in de eindrangschikking in de tweede klasse H recht op nacompetitie.

Ook dit keer kende IJVV weer een vliegende start. Binnen een minuut stond het op voorsprong. Tom Bruintjes zette Roelof van den Berg alleen voor de keeper. De IJVV'er faalde niet. Hulzense Boys kwam met een treffend antwoord. Binnen twee minuten scoorden de bezoekers twee keer. Na een corner werd er niet goed gereageerd bij IJVV. Hulzense Boys profiteerde (1-1). Vanaf de aftrap leed IJVV balverlies. Hulzense Boys nam over en scoorde 1-2.

Daarna kregen de gasten kansen op 1-3, maar de treffer viel aan de andere kant in de 15e minuut. Wederom was Van den Berg de doelpuntenmaker. Daarna maakte hij de derde van de middag (3-2). Zo was er in 21 minuten al vijf keer gescoord. IJVV was vervolgens dichtbij de 4-2, maar een lob van Bruintjes werd door de keeper net over de lat getikt.

Ook in de tweede helft speelden beide ploegen vol op de aanval en gebeurde er van alles. Vlak na rust  scoorde Hulzense Boys de 3-3.  In de 60ste minuut kwam IJVV op achterstand. Keeper Albert-Jan Meuleman kreeg een harde poeier niet onder controle. In de rebound sloeg Hulzense Boys toe. Daarna ontsnapte IJVV aan een grotere achterstand.

Vervolgens bracht IJVV-trainer Mark Lorist. Hij stond in de 70ste minuut aan de basis van de gelijkmaker. Nadat een bal tussen de keeper en de verdediging in viel, ging Lorist goed door. Hij werd gestuit door de keeper. Die werd met rood weggestuurd. Chiel Buikema benutte de toegekende strafschop. In de levendige slotfase kopte Sander Morren in kansrijke positie over, verrichtte IJVV-keeper Meuleman een belangrijke redding en zag de arbiter een handsbal van Husain Al-Waily over het hoofd.