Afbeelding

Muzikale variatie in 't Ukien met Knarsetand en Alamo Race Track

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - In het weekend dat de zomertijd haar intrede doet, is het niet één, maar zelfs 2 dagen bandjesavond in cultureel podium ?t Ukien. Op zaterdag 28 maart staat Knarsetand op het podium, een tienkoppige band met een mix van drum 'n bass, gypsy, reggae, balkan, dubstep, ska en popmuziek. Op zondag 29 maart geeft indie-band Alamo Race Track een try-out van hun nieuwe album.


Martijn Holtslag is producer, dichter, rapper, wereldverbeteraar en het brein achter Knarsetand. Als jongetje van tien schreef hij al zijn eigen teksten en begon hij met het maken van zijn eerste eigen beats. Nu heeft hij een verzameling muzikanten en producenten om zich heen, waarmee ze een groot orkest vormen. Na tal van optredens in het hele land, is de band nu van plan het buitenland te veroveren. Voordat ze dat doen, geven ze eerst nog een optreden in 't Ukien, waar ze de nummers van hun nieuwe EP ?Fantasy' voor het eerst live ten gehore zullen brengen.

Alamo Race Track staat bekend om lome maar verfijnde indiepop, vergelijkbaar met The Shins, The Beatles of Interpol. De grote klap voor de band kwam toen het nummer ?Black Cat John Brown' plotseling een grote hit werd op Youtube. Het album ?Unicorn Loves Deer' uit 2011, zorgde ervoor dat band ook in uitverkochte zalen speelde in België en Frankrijk en zelfs de Atlantische oceaan over stak. Het voorprogramma is in handen van de Belgischer band Douglas Firs. Kaarten voor deze optredens zijn voor 8 euro te koop bij Blue Music, de Fantast en via de website www.ukien.nl. Op zaterdag 28 maart gaat de zaal voor Knarsetand om 20.30 uur open. Het optreden van Alamo Race Track is op zondagmiddag vanaf 16.00 uur. Aan de deur zijn de kaarten 12,50 euro. Meer informatie is te vinden op de website van 't Ukien.