Afbeelding

Deltasteur scoort goed in het Noorden

· leestijd 1 minuut Sport

Tijdens de limietwedstrijd langebaan in Drachten gooide Deltasteur weer hoge ogen. In één wedstrijd werden drie NK-limieten bij elkaar gezwommen. Kevin van Dijk zwom op de 200 meter wisselslag en 100 vrije slag twee limieten voor het NK bijeen. Zijn teller met startbewijzen staat nu op vijf afstanden. Annet van Stratum zette in 100 meter vrije slag een dijk van een tijd neer. Een messcherpe 1.01.48 was haar eindtijd, goed voor een uitnodiging voor het NK en een verbetering van het clubrecord.
Voor de Overijsselse Kampioenschappen werden nieuwe startbewijzen verdiend door Manon de Man (100m rugslag), Elma Leusink (200m borstcrawl), Max de Lange (200m borstcrawl), Mike Muller (100m rugslag), Tessa Maat 100m borstcrawl), Ester Schuurman (100m borstcrawl), Edwin Kanis (200m schoolslag) Kevin van Dijk (200m wisselslag) en Ruth Vahl (200m wisselslag).

In de aanloop naar de Overijsselse Kampioenschappen op 9, 10, 30 en 31 mei zijn er tal van limietwedstrijden langebaan waar de zwemmers de limieten kunnen halen. Zwem je onder de limiet, dan volgt een uitnodiging voor deelname aan deze kampioenschappen. In een paar weken tijd hebben de zwemmers in totaal 108 limieten behaald. Dit aantal belooft een grote groep zwemmers van Deltasteur die in mei de strijd om het Overijsselse Kampioenschap in Kampen aangaan.

Voor dezelfde Overijsselse Kampioenschappen werden afgelopen weekend al enkele afstanden gezwommen, de lange afstanden. Ruth Vahl behaalde tweemaal een gouden plak met twee toptijden op de 800m borstcrawl en 400m wisselslag. Milou ten Koppel en Maaike Doornwaard werden tweede op de 400m wisselslag in hun categorie. Desiree Rave mocht een bronzen plak ophalen na de 800m borstcrawl. De laatste deelnemer voor Deltasteur zou ook op het podium staan als er geen diskwalificatie voor hem was geweest. Raymond van Unen zwom een dik PR maar werd helaas gediskwalificeerd zo oordeelde de scheidsrechter.

In Steenwijk kwam ook een ploeg Deltasteur zwemmers aan de start bij een Klassementswedstrijd. Van elke slag werd een 50m, 100m en 200m gezwommen. Podiumplekken werden er behaald door Nienke Kroeze, Jola Noya en Harriet Rave (allen goud). Eline Kasper behaalde een tweede plek.