Afbeelding

Bomen kappen en zand ophogen voor nieuw zwembad De Steur

Algemeen

KAMPEN -  Aannemingsbedrijf Van der Weerd uit Grafhorst begint op 2 februari met het bouwrijp maken van het terrein van het nieuwe zwembad en de toekomstige parkeerplaats. Er kan gestart worden met de uitvoering, omdat alle benodigde vergunningen voor de nieuwbouw van het zwembad zijn verleend en onherroepelijk zijn.

Het bouwrijp maken start met de kap van bomen. Hierna wordt het bouwterrein opgehoogd met zand. Vervolgens wordt een bouwput uitgegraven en wordt er een damwand aangebracht op de plek waar de twee diepe zwembassins komen. Het bouwrijp maken neemt een aantal maanden in beslag. De einddatum van het bouwrijp maken van het terrein hangt af van de zetting van de ondergrond.

Tijdens het bouwrijp maken van het terrein en de bouw van het nieuwe zwembad wordt een aparte route ingesteld voor het bouwverkeer. Bouwverkeer gaat gedurende de bouwwerkzaamheden gebruik maken van de Europa-allee om naar de bouwplaats rijden. Hiervoor wordt er een tijdelijke in- en uitrit gemaakt vanaf de Europa-allee. Fietsers worden tijdelijk omgeleid via een tweerichtingen fietspad aan de westzijde van de Europa-allee.

Verplaatsing hondendolterrein
Door de bouw van het zwembad is handhaven van het hondendolterrein niet mogelijk. Het hondendolterrein, inclusief de bankjes, wordt tijdelijk verplaatst naar het stuk gras tussen het kunstgrasveld en de Broedersingel.

Dit gebeurt direct bij aanvang van het bouwrijp maken.

De start van de bouw van het nieuwe zwembad staat gepland voor eind april 2015. Op dit moment loopt daarvoor de aanbestedingsprocedure.