Afbeelding

Gastouders voor Oekraïense weeskinderen gezocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN ? Stichting CHOE is dringend opzoek naar gezinnen die 1 of 2 (wees)kinderen uit Oekraïne op willen vangen in de zomer van 2015. De kinderen leiden onder het gebrek aan liefde en aandacht. Ze missen een band met familie, met mensen die om hen geven. Dinsdag 3 februari om 20.00 uur is er een informatieavond in de Eudokiakerk, Wederiklaan 54 in Kampen.

De stichting biedt al jaren hulp in Oekraïne, voornamelijk in Perechyn en omgeving. ?We maken ons grote zorgen over de politieke en economische situatie van Oekraïne. De vooruitzichten zijn somber?, zegt de organisatie. CHOE biedt onder andere hulp aan het internaat in Perechyn. Hier wonen 120 kinderen die aan de kant geschoven zijn, die zonder hulp geen toekomst zouden hebben. De kinderen zijn wees, door ouders verlaten of uit huis geplaatst. Ze zijn getraumatiseerd en lijden onder het grote gemis van een eigen familie.
?In Nederland bij de gastgezinnen zien we de kinderen opbloeien. In het internaat zien ze na de vakantie vooruitgang bij de kinderen, zowel psychisch, sociaal als is de prestaties op school. De liefde, de aandacht, het even echt kind mogen zijn, dat gunt u ze toch allemaal??, vraagt de stichting zich af. ?Vandaar dat we alles op alles zetten om dit jaar méér kinderen naar Nederland te halen. We zijn daarom dringend op zoek naar mensen die hun huis en hart willen openstellen voor deze kinderen.?
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Wilma Veurink. Telefoon: (0523) 265545 of per e-mail: wjveurink@home.nl. Meer op de website, www.choe.nl.