Picasa

Veerkrachtig Go-Ahead geeft remise uit handen

KAMPEN ? Go-Ahead Kampen blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zaterdag kwam het tegen SDV Barneveld drie keer terug van een achterstand. Een onnodige overtreding van Laurens van Keulen werd de ploeg in blessuretijd fataal. De toegekende strafschop werd binnen geschoten (3-4).

Voorafgaande aan het duel werd een minuut stilte genomen ter nagedachtenis aan Berrie van 't Veen. Hij was 58 jaar lid van Go-Ahead en zat zes jaar in het bestuur. Go-Ahead begon goed, maar keek al snel tegen een achterstand aan. In de 9e minuut scoorde Lesley de Vette.  Go-Ahead liet zich hierdoor niet ontmoedigen en ging op jacht naar succes. In de 11e minuut raakte een voorzet van Nick Hendriks  de lat. Twee minuten later had Go-Ahead wel succes. Jurrian Zandbergen schoot de gelijkmaker binnen uit een goede voorzet van Madih Doufikar. Daarna kabbelde de wedstrijd wat voort. Totdat SDV Barneveld in de 35ste  uit het niets tot scoren kwam. Uit een corner kopte Kevin Ooms, die teveel ruimte, knap raak. Deze treffer kwam als een mokerslag aan bij Go-Ahead, dat tot de rust weinig meer kon uitrichten.

Na rust ging Go-Ahead risico's nemen. De kansen waren aanvankelijk voor de bezoekers, maar SDV verzuimde om de wedstrijd te beslissen. Dat was ook te danken aan keeper Jasper Fix, die met enkele goede reddingen een Barneveldse treffer wist te voorkomen. In de slotfase gaf Go-Ahead nog een keer gas. Dat leidde in de 81ste minuut tot de gelijkmaker. Na een goede actie en voorzet van Arjan Wiegers was  Zandbergen weer trefzeker. Wederom kreeg Go-Ahead een klap te verwerken. In de 86ste minuut schoot Kevin Ooms raak. En weer kwam de thuisploeg sterk terug. Na een overtreding op Wiegers kende de arbiter een strafschop toe aan Go-Ahead in de 89ste minuut. Samir Merraki benutte de penalty. Go-Ahead leek een punt op zak te hebben, maar in blessuretijd ging het toch nog mis. Go-Ahead stond niet goed, waarna Laurens van Keulen onnodig aan de noodrem trok. Niels Vlugt pakte het cadeautje uit en bezorgde Go-Ahead een grote kater.

Go-Ahead-trainer Jan Korte roemde de veerkracht van zijn team. ?Dit is enorm zuur. De wedstrijdinstelling was goed. Het is jammer dat dat niet is beloond. Die 3-3 mag je niet meer weggeven. De overtreding van Laurens van Keulen was oliedom. Ik hoop dat hij hier van leert. Maar we moeten positief blijven. Ik kan uit deze wedstrijd genoeg positieve punten halen.?