Isala-atleten succesvol bij internationale loop

Sport

TILBURG ? Atletiekvereniging Isala '96 heeft afgelopen weekeinde twee podiumplaatsen behaald bij de Warandeloop in Tilburg.
De Warandeloop is een van de grootste crossen van Nederland. De afgelopen twee jaar was de loop zelfs toneel van de NK Cross.

Op zaterdag kwamen de pupillen in actie. Veel werd verwacht van Soufian Tamrouti. De afgelopen twee jaar was hij steeds de sterkste Nederlander in zijn klasse. Ook dit keer liep hij een sterke wedstrijd met een goede eindsprint. Hij kwam als eerste Nederlander over de streep. Tamrouti moest wel een Belgische atleet voor laten gaan. Die was 1 seconde sneller.

Bij de jongens pupillen Aeerstejaars was er zilver voor Mika van Mierlo. Bij de meisjes liep Estelle Willems naar een 14e plaats bij de meisjes eerstejaars A-pupillen. Bij de jongens D  tweedejaars kwam Pieter van Wissen als 21ste binnen. Julian ten Hove eindigde als 32ste.

Een dag later liep Irene Bijman mee bij de B-junioren. Ze kampt met een achterstand door een knieblessure en zat daardoor niet goed in de wedstrijd. Ze behaalde een 30ste plaats.