Afbeelding

Onderdijkers te hard door eigen wijk, politie ziet machteloos toe!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kampen ? Sinds de aanleg van de eerste definitieve straten rond 2006 in het Onderdijks, kampt de wijk met notoire hardrijders. Vanaf de eerste wijkschouwen, waarbij Onderdijkers werden uitgenodigd is dit voor de wijkvereniging Het Onderdijks een steeds terugkerend agendapunt geweest . Tot op heden heeft de gemeente hierop niets uitgedaan. Ook de politie kijkt machteloos toe.
Kern van het verhaal: aan het begin van de wijk staat een verkeersbord dat aanduid dat er maar 30 kilometer per uur mag worden gereden. Maar omdat de straten niet als 30 kilometerweg zijn ingericht, mag de politie niet corrigerend optreden. Dit klinkt de gewone burger raar in de oren en is aan de leek ook niet uit te leggen.
Nu, na acht jaar en twee gevallen van aanrijdingen van kleine kinderen in de wijk is de gemeente wakker geworden en wil zij met de wijkvereniging in gesprek om een gezamelijke actie op te starten om de bewoners bewust te maken van het belang van correct rijgedrag in de wijk, lees 30 km per uur. Deze uitnodiging was bij de wijkvereniging de druppel die de emmer deed overlopen.
De wijkvereniging heeft de gemeente laten weten hier niet aan te zullen meewerken om de volgende redenen: De gemeente heeft de bewoners, de school, de ouders van de kinderen op school, de schoolleiding, de wijkvereniging en beide wijkagenten die de wijk heeft gehad al die tijd niet serieus genomen. De gemeente heeft willens en wetens de inrichting van de wijk bij voortduring zodanig gemaakt dat er geen aanpak mogelijk is van snelheidsovertreders.
De gemeente heeft twee opvolgende wijkagenten, die beide herhaaldelijk moeite hebben gedaan om in het gemeentelijk overleg met de politie duidelijk te maken dat de weginrichting het hen onmogelijk maakt op te treden jaren genegeerd.
De zogenaamde verkeerskundige en de wetgever kunnen het klaarblijkelijk niet eens worden over de aanpak van het snelheidsprobleem. De gemeente lijdt kennelijk aan ernstig geheugenverlies inzake het bovenstaande en wordt verzocht de verslagen van de afgelopen wijkschouwen nog eens erop na te lezen. Kortom, zolang de gemeente niet voornemens is afdoende maatregelen door te voeren, zodat er door de politie handhavend opgetreden kan worden zal de wijkvereniging inzake dit thema niet in gesprek gaan met de gemeente.