Afbeelding

College: ?Gemeente heeft zich aan haar afspraken gehouden'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Volgens wethouder Gerrit-Jan Veldhoen heeft de gemeente Kampen zich in het vraagstuk rondom het Buitenwachtterrein aan al haar afspraken gehouden. De wethouder reageert hiermee op de klachten van Danny Schaper in het verhaal op deze pagina waarin hij stelt dat de gemeente geen enkele afspraak is nagekomen.

Danny Schaper stelt in zijn verhaal dat de afspraak met de gemeente tweeledig was. Allereerst zou Schaper het erfpacht van het terrein waar de Buitenwacht stond over mogen doen aan Bert Weever, ten tweede mocht Schaper een nieuw gedeelte bijbouwen op het terrein waar nu het Haasje staat. Dit laatste was noodzakelijk om het verzekeringsgeld los te krijgen.
Volgens Gerrit-Jan Veldhoen heeft de gemeente wel degelijk meegewerkt. In het voorontwerp bestemmingsplan is opgenomen dat Schaper het huidige Haasje uit mag breiden. Het bestemmingsplan is alleen nog niet aangenomen. De hele procedure nam teveel tijd in beslag en Schaper kon dat niet afwachten, omdat hij anders niet voor het verzekeringsgeld in aanmerking kwam. ?Wij hebben de aanpassing van het bestemmingsplan op de reguliere wijze uitgevoerd. Daar gaat altijd wat tijd overheen?, aldus Veldhoen. ?Dat Schaper hierdoor niet op tijd is met zijn verbouwing, is vervelend voor hem, maar zo verloopt nou eenmaal de procedure. Bovendien vertegenwoordigt de wijziging van het bestemmingsplan wel een economische waarde, want er mag in principe op dat terrein worden bijgebouwd.?
Het erfpachtrecht is volgens Veldhoen komen te vervallen doordat in de aanvraag om het erfpacht aan Weever over te doen niet was vermeld dat op het gebied geen Buitenwacht herbouwd mocht worden. ?Dit hebben we afgewezen en toen hebben we ook het erfpacht opgezegd. Welke gevolgen dit voor de afspraak tussen Weever en Schaper heeft, weet ik niet. Wij hebben verder geen kennis van de eventuele financiële situatie.?
Veldhoen kan zich voorstellen dat Schaper niet accepteert dat het erfpacht opgezegd is en naar de rechter gaat. ?Dat had ik wellicht zelf ook gedaan, maar ik ga er toch vanuit dat de gemeente gelijk krijgt en de juiste procedure gevolgd heeft. Wij hebben aan alle afspraken voldaan.?

(door Nick de Vries)