Afbeelding

Pampus keerpunt voor sloeproeiers

· leestijd 1 minuut Sport

MUIDEN ? Met twee rondes om het forteiland Pampus is zaterdag 1 november jl. voor sloeproeiend Nederland het wedstrijdseizoen 2014 afgesloten. Ook de beide Kamper roeisloepen ?Berend Koster? en ?Stad Kampen? namen deel aan Muiden ? Pampus ? Muiden, onder de roeiers ook bekend als MPM.

De route van deze sprintwedstrijd met een afstand van 4 zeemijlen (ca. 7,5 kilometer) startte ter hoogte van het Muiderslot, voerde om Pampus heen en eindigde weer bij het Muiderslot. Alle sloepen roeiden twee rondes, waarbij de eerst start plaatsvond aan het eind van de ochtend en de tweede start halverwege de middag.

Voor Stad Kampen-roeier Rein Teune bevatte deze wedstrijd een primeur. Wegens een blessure zag het er naar uit dat het roeiseizoen voor hem al in de zomer zou zijn afgelopen, maar als inval-stuurman kon hij alsnog enkele trainingen bijwonen. Door de krappe bezetting bij het herenteam voor MPM werd besloten om vaste stuurman Albertus Klompenmaker in te zetten als roeier, zodat Teune nu voor het eerst een wedstrijd stuurde. Klompenmaker hoefde de helmstok niet te missen, hij stuurde deze wedstrijd namelijk ook bij het damesteam.

De komende maanden staat voor de Kamper roeiers in het teken van onderhoud aan de sloepen en het werven van nieuwe roeiers. Medio maart 2015 zullen de trainingen weer worden opgestart.

Meer informatie over sloeproeien in Kampen is te vinden op http://www.sloeproeienkampen.nl

Uitslagen MPM 2014:
Stad Kampen (12H)
Ronde 1: 0u50m35s ? 59,4 Watt
Ronde 2: 0u49m58s ? 62,1 Watt

Berend Koster (8D)
Ronde 1: 0u58m32s ? 32,1 Watt
Ronde 2: 0u55m48s ? 38,4 Watt

Foto: Stichting Roeisloep "Stad Kampen"