Moeizame zege voor moeilijk scorend Zalk

HATTEMERBROEK ? SV Zalk heeft zaterdag met 1-3 gewonnen bij Noord Veluwe Boys. De zege kwam moeizaam tot stand. De ploeg liet veel kansen onbenut, waardoor de ploeg van trainer Jan Hooisma het zichzelf onnodig moeilijk maakte.

In de eerste helft verspeelde Zalk vier grote kansen. In het laatste kwartier scoorde Noord Veluwe Boys wel. Achterin was Zalk even niet attent. Dit werd gelijk afgestraft.

Na rust zette Zalk vol druk op de tegenstander. Wederom regende het kansen. Zo'n 25 minuten voor het einde was het eindelijk prijs. Georgie Huisman was trefzeker met een vrije trap. Zalk ging door en had de pech dat de scheidsrechter een doelpunt afgekeurde wegens buitenspel. Dat gebeurde ook al twee keer eerder in de wedstrijd, tot onvrede van Zalk.

Acht minuten later was daar dan toch de verdiende voorsprong. Doelpuntenmaker was Jurjen Hofstra. Met deze treffer  gaf hij zijn afscheidswedstrijd een speciaal tintje. Hofstra vertrekt binnenkort voor twee jaar naar Aruba. Vlak voor tijd bepaalde Simon van Halm de eindstand op 1-3. Na een overtreding op Koen Buikema, benutte Van Halm de toegekende strafschop.