Zalk stevig onderuit in Hattem

HATTEM ? SV Zalk heeft zich zaterdag niet kunnen herstellen van de nederlaag tegen VV Kampen. Bij Hattem ging de ploeg van trainer Jan Hooisma met 5-1 stevig onderuit.

Zalk begon fel. Dat leidde al snel tot twee kansen voor Carsten Esselink. Daarna moest Zalk-doelman Jim van der Wijk in actie komen na een slippertje van Leroy Penninkhof. Hattem herstelde zich en kwam na een kwartier op voorsprong. Bij een hoekschop raakte Stephan van Ommen uit balans door een duw, waarna de bal via zijn achterhoofd in het eigen doel vloog. In de 18e minuut scoorde Hattem 2-0 via een vrije trap.Hattem heerste tot de rust. Toch waren er nog twee kansen voor Simon van Halm.

Zalk begon sterk aan de tweede helft. In de 49e minuut scoorde Simon van Halm de aansluitingstreffer, na een goede combinatie met Aart Schreuder. Drie minuten later viel echter de 3-1. Hierbij zag de Zalk-verdediging er niet goed uit. Deze treffer kwam als een mokerslag aan bij Zalk. Hattem kreeg volop ruimte. Nadat Robin Haverkamp met rood werd weggestuurd werden de ruimtes nog groter. Hattem profiteerde in het laatste kwartier nog twee keer: 5-1.