Afbeelding

Bestuurder overleden bij kettingbotsing N50

Algemeen

ENS/KAMPEN ? Op de N50 hebben vrijdag twee kettingbotsingen plaatsgevonden. Bij het tweede ongeluk, bij Ens net over de Ramspolbrug, is een bestuurder om het leven gekomen.

Een bestuurder van een bestelbus zag rond 18.00 uur op de N50 bij Ens richting Kampen een file over het hoofd en reed achterop de file. Hierbij ontstond een kop-staart-aanrijding tussen deze voertuigen en nog drie auto's ervoor.  De bestuurder van de achterste personenauto is overleden. Bij de botsing waren vier gewonden. Twee mensen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De N50 tussen Ens en Kampen was tijdelijk afgesloten.

Het eerste ongeluk vond rond 16.50 uur plaats bij de afslag Kampen richting de Flevoweg. Een bedrijfsbus botste op een vrachtwagen. Een automobilist die zich achter het busje bevond, was niet meer in staat om te remmen en kon een botsing ook niet voorkomen. Door het ongeluk is de N50 richting Zwolle enige tijd afgesloten geweest. Daardoor ontstond een lange file. Verkeer richting Emmeloord kon gewoon doorrijden.

De politie kan nog niet zeggen of de ontstane file bij het eerste ongeval van invloed is geweest op het tweede ongeluk op de N50.