Trainer Visscher trots op 's-Heerenbroek na eerste zege

'S-HEERENBROEK ? 's-Heerenbroek heeft zaterdag de eerste zege in de competitie geboekt. Het sterke WZC Wapenveld werd in een doelpuntrijk duel met 5-3 verslagen.

De zege leidde tot grote blijdschap bij trainer Anton Visscher van 's-Heerenbroek. ?We zaten tegen de eerste zege aan te hikken. We smachtten er naar. Dit hadden we echt even nodig?, aldus Visscher.

's-Heerenbroek had het in het eerste kwartier moeilijk en zat niet goed in de wedstrijd. De ploeg mocht blij zijn dat WZC in deze fase enkele kansen liet liggen. In de 17e minuut kwam 's-Heerenbroek tegen de verhouding in op voorsprong via Gilliam Bien. Daarna begon 's-Heerenbroek steeds beter te voetballen. Dat leidde tot succes. In de 27ste minuut benutte Sander Pelgrom een strafschop. Vlak voor rust maakte Gert Kwakkel de 3-0.

Na rust liet Wiljen van Ittersum een goede kans op 4-0 liggen. Vervolgens viel de 3-1 en zette Willard Visscher de marge uit een corner weer op drie. Daarna kwam WZC sterk terug met drie treffers. De ploeg sloeg toe in de omschakeling en de angst nam toe bij 's-Heerenbroek. Gert Kwakkel zorgde voor de beslissing: 5-3.

?Ik ben super trots over hoe we in de eerste helft hebben gevoetbald. In de tweede helft kwamen we toch nog in de problemen. Dat had niet hoeven te gebeuren. WZC zette ons onder druk. Dan moet je het rustig uitvoetballen. Keeper Laurens Visscher speelde een belangrijke rol bij 's-Heerenbroek. ?De coaching en het keeperswerk heeft hij goed gedaan?, aldus Visscher. Smet op de zege was het uitvallen van Soeridj Beni. ?Hij werd met een brancard van het veld gedragen. ?We denken aan een blessure aan zijn enkelbanden. Dan zijn we hem minstens zes weken kwijt. Een grote tegenslag?, aldus Visscher.