Gemeente Kampen stopt met verzending acceptgiro's

Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen verstuurt vanaf 1 november 2014 geen acceptgiro's meer. Het gebruik van de acceptgiro neemt volgens de gemeente ieder jaar af. De gemeente verstuurt per jaar ongeveer 20.000 acceptgiro's. Hiervan wordt nog maar 10 procent bij de bank ingeleverd. Vanaf 1 november kunnen inwoners betalen via internetbankieren, een overschrijving bij de bank of via automatische incasso.

Inwoners die nog geen machtiging voor het automatisch incasseren van belastingen hebben afgegeven, ontvangen begin oktober een brief. Bij deze brief zit een machtigingsformulier en een antwoordenvelop, waarmee inwoners de machtiging gratis kunnen terugsturen. Sturen inwoners de machtiging voor 17 oktober naar de gemeente Kampen, dan wordt bij de eerstvolgende belastingaanslag al gebruikgemaakt van de betaling via automatische incasso.

"Betalen via automatische incasso is eenvoudig", aldus de gemeente. "Hierdoor wordt een betaling nooit meer vergeten en het voorkomt extra kosten voor inwoners en de gemeente. Bij automatische incasso wordt het te betalen bedrag automatisch in termijnen of in één keer van de rekening afgeschreven. Hiervoor moet er op de vervaldatum wel voldoende saldo op de rekening staan. Inwoners kunnen een automatische incasso altijd intrekken bij de bank of de gemeente. Wel moet het volledige bedrag vervolgens op de laatste vervaldatum zijn betaald."

Voor meer informatie over het betalen van gemeentelijke belastingen via automatische incasso, kunnen inwoners contact opnemen met het team Belasting en Inning, telefoonnummer 14 038, e-mail: invordering@kampen.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden