Geflatteerde nederlaag DOS

DRONTEN ? Na Go-Ahead Kampen heeft ook DOS Kampen een forse nederlaag geleden bij asv Dronten. De formatie van trainer Guido Vlierhuis ging met 4-1 onderuit. Asv Dronten was sterker, maar de nederlaag was wel geflatteerd.

Want beide ploegen deden in het eerste bedrijf weinig voor elkaar onder. In de eerste tien minuten gebeurde er weinig. Daarna waren beide ploegen af en toe gevaarlijk. De ongelukkig spelende spits Rob Kabboord kreeg in de 19e minuut een kans, maar hij nam teveel tijd. Aan de andere kant was de grootste kans voor Jodi de Boer. Hij schoot naast.

In het laatste kwartier voor rust begon DOS slordig te spelen. De ploeg leed teveel balverlies en de druk op DOS nam toe. In de 41ste minuut was asv Dronten even zeer dreigend. Jeroen van der Meer ging alleen op het Kamper doel af, maar twijfelde vervolgens te lang en schoot de bal tegen Patrick Bastiaan aan. Beide ploegen leken af te stevenen op een 0-0 ruststand, maar dat gebeurde niet. Nadat Kabboord in kansrijke positie weer teveel tijd nodig had, scoorde de thuisploeg op slag van rust. Bij een snelle counter reageerde de DOS-verdediging niet attent. Jodi de Boer kreeg alle tijd om te draaien en schoot raak.

Na rust was DOS direct gevaarlijk. Een vrije bal van Patrick Bastiaan draaide gevaarlijk in. De kopbal van Kees van Bruggen ging vervolgens maar net over het doel. Drie minuten later stond het 2-0. Koen Klaasse Bos trof doel uit een vrije trap. Daarna kopte Van Bruggen net over en redde keeper Demi Loet-Loetoer op een inzet van Van der Meer. In de 73ste minuut was de wedstrijd definitief gespeeld. Na balverlies van Bastiaan was er een actie van Rik Breemhaar. Hij legde de bal breed op Van der Meer die droogjes afwerkte: 3-0.

Lenhard de Velde zorgde vervolgens nog wel voor 3-1 (strafschop), maar de wedstrijd was gespeeld. In blessuretijd zorgde de gevaarlijke spits Ernesto Seymonson voor de 4-1 eindstand.