Degelijk IJVV wint bij SVI

ZWOLLE ? IJVV heeft zaterdag de eclatante 11-0 zege tegen Kloosterhaar een goed vervolg gegeven. In Zwolle won de formatie van trainer Herben Visscher met 0-2 van SVI.

IJVV kwam in dit duel gelukkig op voorsprong. Een voorzet van Chiel Buikema dwarrelde bij de tweede paal binnen. Daarna had IJVV het betere van het spel. De IJsselmuidenaren kregen voor rust één grote kans. Chiel Buikema verscheen alleen de keeper, maar werd te ver naar buiten gedrongen. De goalie kon vervolgens simpel redding brengen.

Na rust werd IJVV wat meer naar achteren gedrukt. Grote kansen voor SVI bleven echter uit. Het stond achterin goed bij IJVV. De ploeg gaf nauwelijks iets weg. Een keer was de Zwolse ploeg gevaarlijk, maar IJVV-goalie Albert Jan Meuleman greep goed in. Verder was SVI alleen dreigend met afstandsschoten.

De thuisploeg gaf steeds meer ruimte weg en daar maakte IJVV goed gebruik van. Roelof van den Berg leek IJVV op 0-2 te brengen. Hij trachtte de doelman te verschalken met een lob. De goalie kreeg zijn vingertoppen nog tegen de bal, waarna de bal volgens IJVV-trainer Visscher het doel in stuiterde. ?De bal was over de lijn. Vervolgens tikte de doelman de bal uit het doel. De scheidsrechter liet gewoon doorspelen, maar het was een doelpunt. Dat heeft SVI na afloop ook toegegeven.?

De tweede treffer viel alsnog in blessuretijd. Nadat bij Buikema en Roelof van den Berg, alleen voor de keeper, de afwerking te wensen overliet, bracht William Dekker IJVV in blessuretijd definitief in veilige haven.

Trainer Herben Visscher was na afloop een tevreden man. ?We hebben de rust gehouden en compact gespeeld. Daar ben ik machtig tevreden over. Twee keer achter elkaar hebben we nu de nul gehouden. Ondanks dat we inzakten, hebben we tegen SVI bijna niets weggegeven. Dat moet vertrouwen geven.?