Afbeelding

CDA draagt Van Hijum voor als opvolger Rietkerk

Algemeen

KAMPEN - Het CDA in Overijssel draagt Tweede Kamerlid Eddy van Hijum voor als opvolger van Theo Rietkerk. De huidige gedeputeerde begint 1 november als voorzitter van het College van Bestuur van onderwijsgroep Landstede.
De uitvoering van het omvangrijke Overijsselse coalitieprogramma en specifiek ook de portefeuille van vertrekkend gedeputeerde Rietkerk vergt een goede bezetting. Het CDA ziet in Eddy van Hijum de juiste persoon om een nieuwe gedeputeerde namens het CDA voor de resterende coalitieperiode aan te stellen.??

Eddy van Hijum is eerder deze maand al gepresenteerd als beoogd CDA-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015. ?Met het Tweede Kamerlid zegt de vertrouwenscommissie van het CDA de vacature optimaal te kunnen vervullen, vooral door de kennis, ervaring en contacten die Van Hijum heeft op economisch vlak. Eddy van Hijum is uitstekend in staat het stokje over te nemen om de uitdaging waar Overijssel voor staat op te pakken en iets voor de inwoners van Overijssel te betekenen.???Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de CDA-Statenfractie en zeer gemotiveerd met in te zetten voor Overijssel?, reageert Eddy van Hijum op de voordracht. ?Ik zie er naar uit om in nauwe samenwerking met mensen binnen en buiten het provinciebestuur te werken aan het versterken van de economie en de omslag naar duurzame energie.? ??CDA-fractievoorzitter Martin Reesink heeft zijn collega fractievoorzitters reeds geïnformeerd. Provinciale Staten zal uiteindelijk over de benoeming beslissen.