Afbeelding

Opinie: Vernieuwd stadswapen voor Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het huidige stadswapen van Kampen is sterk verouderd. Behalve de stadshistorie geeft het geen goede weergave van de huidige status en ontwikkelingen van en binnen onze gemeente. Op het idee gebracht door Dark Toestebolte, lid van de Rotary van de Stadsbrugge en gelieerd aan de Kamper Kruudmoes, heeft Mister M een correcter en eigentijds stadswapen ontworpen.

In januari 2011 becommentarieerde Mister M de nieuwe huisstijl van de gemeente welke onder de noemer van een nieuw gemeentelogo werd gepresenteerd. Na veel discussie is toen een hip en modern gemeentelogo tot stand gekomen maar er is toen nagelaten om ook tot een nieuw stadswapen te komen. Allemaal een belangrijke impuls was voor de lokale economie maar niet voor de individuele burger. Om mogelijke kosten (lees: belastingverhogingen) te voorkomen, presenteert Mister M zijn adviesvoorstel gratis ? pro Deo zo u wilt. De beeldrechten blijven bij Mister M liggen maar hij en Dark Toestebolte nodigen de gemeente en andere Kamper instanties graag uit om te komen tot een discussie en uiteindelijk een gedegen Raadsvoorstel.

Te pas en te onpas worden de Hanzedagen in 2017 als tijdslimiet aangewend. Met tegenzin sluit Mister M daarop aan om uiterlijk tegen die tijd het nieuwe stadswapen ingevoerd te hebben. Een veel kortere termijn is echter wenselijk en zou haalbaar moeten zijn. Er blijft wel een spanningsveld bestaan.

Mochten de ontwikkelingen, zoals weergegeven in het nieuwe stadswapen, onverdroten doorgang vinden, dan bestaat er mogelijk geen representatief en presentabel Kampen meer in 2017. Een toelichting op de diverse karakteristieke elementen in het nieuwe stadswapenontwerp is desgewenst op te vragen per e-mail op het adres MrM@KampenOnline.com. Andere vragen en opmerkingen zijn ook welkom alsmede natuurlijk een aanvang van discussie en realisatieproces.