Afbeelding

Jongerenraad kritisch over sociaal plan zwembad Sonnenberch

Algemeen

KAMPEN ? De Kamper jongerenraad stelde afgelopen dinsdagavond tijdens de commissievergadering Inwoners vragen over het sociale plan voor het personeel van zwembad Sonnenberch.

Volgens de jongeren is er onduidelijkheid over de geraamde kosten voor de ontslagvergoedingen van enkele werknemers die boventallig zullen worden door de verkoop van het zwembad aan een private partij. ??Voorzitter Eduard Prins: "In het voorstel wordt een bedrag van 2.000.000 euro genoemd, waarvan 800.000 euro afkomstig is uit de reserve ?groot onderhoud zwembad'. De jongerenraad vindt dit opvallend en vraagt zich daarom af of deze reserve wel bestemd is voor dit soort uitgaven".??"Het noodzakelijke budget is afhankelijk van de individuele keuze's van het zwembadpersoneel. In het uiterste geval kost het de samenleving dus 2.000.000 euro, een fors bedrag voor de Kamper gemeentebegroting", aldus voorzitter Prins.

De jongerenraad zegt dat zij het onverantwoord vindt als de gemeente het risico loopt dat er een moment kan zijn dat er géén zwembad in de gemeente open is.

De JRK is een politiek onafhankelijk, laagdrempelige organisatie voor de jongeren van de gemeente Kampen. de jongerenraad bestaat uit een enthousiaste groep jongeren in de leeftijd van 13 t/m 25 jaar die wonend zijn in de gemeente Kampen en betrokken zijn bij de besluitvorming over het Kamper jongerenbeleid en aanverwante onderwerpen.

Zwolle
Evelyne Cauberg Urologie
(C) 2024 FotoPersBuro Frans Paalman Zwolle
Isala: 'Samenwerking in de regio heeft de blaaskankerzorg krachtiger gemaakt' Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Isala: Laagdrempelig contact tussen zorgverlener en patiënt Partnerbijdrages 6 uur geleden
Dudok Quartet Amsterdam
Kampen in teken van muziekfestival 'Dudok Muziekdagen' Algemeen gisteren