Afbeelding
Foto: v.v. Wilsum

Rookvrije Generatie Award voor voetbalvereniging Wilsum

· leestijd 1 minuut Algemeen

WILSUM - Wethouder Gerria Toeter uit Raalte overhandigde vrijdag 1 juli namens GGD IJsselland de Rookvrije Generatie Awards IJsselland aan de drie winnaars in de regio IJsselland. De eerste plaats was voor voetbalvereniging Wilsum. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Gerria Toeter: “Ik vind het prachtig om de drie winnaars vandaag in het zonnetje te zetten. Het is zo belangrijk om zoveel mogelijk plekken rookvrij te maken. Om rookvrij te kunnen spelen en sporten. Ik hoop dat dit meer organisaties in de regio inspireert om ook aan de slag te gaan om rookvrij te worden. En als het lastig is, het hoeft niet allemaal in een keer, maar ga het gesprek aan en zet een volgende stap. Kijk naar wat wél haalbaar is.” 

1e plaats: Voetbalvereniging Wilsum

Voetbalvereniging Wilsum is nu ruim 1,5 jaar actief bezig met de rookvrije generatie. Dit ging niet vanzelf, want er zijn veel rokers onder de leden en vrijwilligers. Er is daarom er voor gekozen om niet-roken het eerst in te voeren op de zaterdagochtend tijdens de jeugdwedstrijden. Sinds vorig jaar is het sportpark de hele week rookvrij. Gerdinand Fix, van v.v. Wilsum: “Ik vind het goed dat we ondanks de nodige weerstad toch hebben doorgezet. We ontvangen nu steeds meer begrip en veel positieve reacties. Juist omdat wij veel tegenstanders ontvangen, dragen wij wekelijks bij aan de boodschap ‘Samen op weg naar een Rookvrije Generatie’.”

Over de Rookvrije Generatie Awards IJsselland

De Rookvrije Generatie Award IJsselland is een prijs die wordt uitgereikt aan het beste rookvrije initiatief van de regio IJsselland. De drie beste initiatieven winnen een geldbedrag van € 2500, € 1000 en € 500 om in te zetten voor het creëren van een gezonde omgeving.