Afbeelding
Foto: 't Kamperveer

‘t Kamperveer gaat varen tijdens Kamper Ui(t)dagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - ‘t Kamperveer gaat komende Kamper Ui(t) dag, donderdag 11 augustus, officieel in de vaart. Ook de laatste Kamper Ui(t)dag, op 18 augustus, vaart de duurzame, elektrische watertaxi langs het historische stadsfront van Kampen.

De gehele donderdag, van 9.30 tot ‘s avonds of zolang de accu’s het uithouden, want de stroomkasten zijn nog niet geplaatst. Opstappunten zijn de Koggewerf/Taveerne (steiger IJsselzijde) en de aanmeersteiger naast de stadsbrug. De vaartocht zal gaan tot bij molen Olde Zwarver, waarna ‘t Kamperveer zal omkeren. Het historische en monumentale stadsfront zal voor de passagiers goed te zien zijn. 

Kaarten zijn onder andere te koop aan boord van ‘t Kamperveer en bij Perron 1 op het station van Kampen en kosten 5 euro. De vaartocht duurt ongeveer een half uur. Aan boord zal de ijsfiets van Perron1 staan met biologische ijsjes, verpakt ijs van NICE, Boerderijs en schepijs van streekproducent Sonneclaer en biologische fruit- en frisdranken van ‘s Landsbeste en Whole Earth.

Voor mensen met een rolstoel of rollator is opstappen bij de Koggewerf nu nog de enige mogelijkheid om aan boord te komen. Op die plek kan er onder het genot van een drankje op het terras van de Taveerne gewacht worden op ‘t Kamperveer.

‘t Kamperveer is gerealiseerd door investeringen van gebiedspartijen en ondernemers en subsidie van de Europese Unie (LEADER), de provincie Overijssel en de gemeente Kampen. Deze subsidies zijn bedoeld voor samenwerkingsverbanden die zich richten op plattelandsontwikkeling. Door deze subsidie zullen er meer opstapplaatsen komen, waaronder een aanmeerpunt aan Seveningen.

Daar zal Stadserven fiets- en wandelpaden aanleggen voor de verbinding met het achterland, Kampereiland en IJsselmuiden. ‘t Kamperveer zal ook op die locaties gaan voor inclusiviteit: iedereen kan mee aan boord, ook met een fiets, rollator en rolstoel. Zodra de elektrakast bovenstrooms, bij de bij aanmeersteiger, is aangelegd, zal ‘t Kamperveer meerdaags gaan varen in een vaarschema.

Zie ook www.kamperveer.nl