Het Kampen Boys Choir in de Bovenkerk van Kampen.
Het Kampen Boys Choir in de Bovenkerk van Kampen. Foto: Freddy Schinkel

Kampen Boys Choir in Londen

Algemeen

KAMPEN - In de laatste week van augustus, van zaterdag 20 tot zaterdag 27 augustus, verblijft het Kampen Boys Choir (KBC) in Londen. Het koor zal daar elke werkdag, behalve op woensdag, de Evensong zingen in de Westminster Abbey. 

Het is een uitnodiging waar het KBC trots op is. Sinds 2013 gaat het KBC tweejaarlijks naar Engeland, naar diverse kathedralen. De coronapandemie verbrak deze traditie, maar dit jaar kan er weer gereisd en gezongen worden. 

Voor de dienst op woensdag moest een andere oplossing gevonden worden, de Westminster Abbey kent op woensdag alleen een gesproken dienst. Dat het koor in deze week alle Evensongs in de Westminster Abbey zingt was een aanbeveling. De uitnodiging op de vacante woensdag de Evensong in St. Pauls Cathedral te zingen was dan ook snel binnen. Daar zal de vaste begeleider van her koor, Sander van den Houten het orgel bespelen. De diensten in de Westminster Abbey worden door de vaste organist van de Abbey begeleid.

Het KBC, gevormd door achttien jongens en veertien mannen, verblijft die week in een jeugdherberg ten zuiden van Londen. Voor opvang van de achttien jongens gaan twee zogenoemde koormoeders mee.